Alla inlägg under oktober 2009

Av linda - 14 oktober 2009 20:20

Precis hem kommen från lagårn, har gått jätte bra allting idag, till och med ensilage vagnen har varit snäll mot mig "pepper peppar ta i trä", fast i kväll när jag precis hade fyllt den andra vagenen klart och skulle köra ut då blev de svart halva lagårn var mörklagd, som tur va kom min snälla chef ove ut och undersökte den felande länken och upptäckte att en propp hade löst ut så han fixade den :) Nu vet jag vart proppskåpet sitter så nästan gång fixar ja de nog själv :)


Nu blir de iväg ut till stallet och mata mina hungriga hästar och sen ut med min kissnödiga vovve :)


Tog in hästarna innan jag åkte till lagårn idag, ¨för att vara på den säkra sidan annars vet man liksom aldrig om dom är kvar där dom ska vara, av någon konstig anledning tycker mina shettisar óch min nordsvensk att de är fruktansvärt roligt att bryta sig ut ur hagen för att på egen hand leta mat :P


Natti natti



Av linda - 13 oktober 2009 18:25

idag har jag jobbat hela dagen och de blir de i mororn oxå :)

Hann inte rikitgt göra någon middag idag, så border va bussig och köpte med sig pizza hem :)


Funderade på om ja skulle ut och rida en sväng men insåg att de är ganska så slirigt underlag nu, så de är bara att vänta på att hovslagarn ska komma så vi kan lägga på vinterdojerna :) Hoppas han har tid den här veckan.


Min älskade brumm brumm bil blev besiktad idag, och den gick igenom med tre st bra att veta så jag är nöjd :)

Bra att veta :

Måste byta reg skyllt men de visste ja redan har en ny, men den har inte kommit längre än till bagaget :P

Ett lyse pekade upp och ner och bak och fram typ, efter att min duktiga mekaniker till pappa hade bytt haha

åsså var de lite rostangrepp på en broms skiva

annars var det inget att klaga på :P


Nu blire ut och pyssla på i stallet lite innan man ska duscha och sova ska ju upp 06.15 i morron så då äre bäst man lägger sig i tid har ja kommit på :P

Av linda - 12 oktober 2009 22:26

I morse när jag och mli hade tagit ut hästarna upptäcker jag till min stora förvåning en kattunge på dyngkasa.

Gnuggade mig i ögonen och kollade en gång till, ja där satt den lilla rackaren.

vad skulle vi göra nu? vad skulle vi säga till richard? Skulle vi hålla den hemlig och smuggla den till graninge innan någon annan han se den, precis då ringer richard och säger

- LINDA de är en kattunge på bron... shiiit!!

Vi tar med vårat fynd upp till huset och lockar sedan fram den andra kissen med lite grädde, den är jätte lurvig och hur söööt som hellst, så vad ska vi nu göra med dessa ulltussar??


Efter lite flirteri så fick vi ta in dom i huset och låta dom bo på ett av rummen tills vi hade ringt några samtal.

Den lurviga tussen ska få flytta in hos mlis syster och den andra ska få bo hos mli tills vi hittar något annat hem åt den, för vi kan ju verkligen inte tabort dessa sötnosar.

Ev om vi inte hittar någon som tar den, så sa richard att den kanske kunde fluytta in till honom, nu när semlan har försvunnit.

Men hur som helst ska dom få vara tsm några veckor till tills de blir lite större, för de är förmodligen inte mer än 4 veckor nu.

De konstiga är att de verkar inte ha någon mamma, vem vet hon kanske är påkörd eller något, men de var ju i grevens tid som vi hittade dom eftersom de snöat hela kvällen nu, så någon dag till utan mamma hade nog inneburit att de hade frusit ihjäl :( huvva..

Men nu mår de prima, de äter grädde, så hela huvudet blir alldeles gräddigt och kurrar lite tyst innan de sommnar i ens famn. <3


Om det är någon som känner sig sugen på en liten kiss unge får ni gärna höra av er :)



Av linda - 11 oktober 2009 23:20

Helgen har varit jätte skoj, haft kim och mli på besök :)

Fredag blev en lugn hemma kväll med idol, och jag och mli var super glad när rätt person fick åka hem :) samtidigt låg kim och sov i mlis knä i soffan, ibland ryckte hon till och fick nå spasmer i kroppen eller sa ett och annat obegripligt ord, sen huks flux sa hon att jag och mli var som en kortläsare hahaha vet inte va hon får allt i från.

Lördag blev de marknad, med munkar och strumpor :) sen på kvällen blev de födelsedags fest hos nicki :)

Trevligtt trevligt, och när klockan började närma sig 02. tog vi på oss vår himalaya vinterutrustning och reflexvästar och började den 4 km långa prommenaden hemmåt :)

När vi kom hem blev de varm korv me brö njam njam :D


Idag har vi varit på en underbar ute ritt, kim och mli på tossi och ja på pajsen.

Kim fick lite smått ont i de nedre delarna och mlis analiskanals fick skav haha

själv satt ja på en halvt hyssterisk mär, som hoppade studsade och trippade fram :D


en super helg ska ju avslutas med en super kväll så vi begav oss till långsele för att kolla in flickan som lekte med elden :) Riktigt bra film, tycker den var bättre än den förra, men jag höll på skita knäck några gånger under filmens lopp så jag gömmde mig i mössan och tänkte på alla trevliga tecknade filmer de finns :)


Mli tycker att ja är tragisk haha ;)

Av linda - 9 oktober 2009 16:49

Snart blire middag hos pappsen, skönt att slippa laga mat för en gångs skull :)

Richard har begett sig till östersund i helgen, men som tur är kommer både mli och kim och räddar mig från alla spöken ;)


I morron blire förmodligen marknad med brudarna, provsmaka korv, kanske någon munk och vem vet man kanske köper lite nya strumper ;)

Har lovat broder tuuk att ja ska fixa lite nya strumper till han oxå, är ju förjäkligt att mannen bara har cirkus tre par :P

Sen blire väl kanske någon korv till han oxå om han är rikitgt snäll och lovar att låna ut sin skoter till mig ;)


I morron kväll blire ev husnäs by night, eftersom nicki har fyllt år så nalkas det ju fest kul kul :D


Jag har lite bekymmer stallet är fullt, men jag är grymt sugen på att ta hem corinne eller någon annan tävlingsfoderhäst.


Skulle vilja låna ut Bellona och Benita igen, då ja kä'nner att tiden inte riktigt räcker till och ja vill verkligen att de ska få den motion och kärlek de behöver.

Sen skulle jag jätte gärna vilja att de blev Tova och Helena igen, dom passade så bra och jag känner att ja skulle vilja rida en häst som jag kan tävla nästa sässongJag har fått ett mer vuxet tänkande, hade de varit för några år sedan hade jag aldrig haft planer på att låna ut någon häst och absolut inte sälja men u finns faktiskt de tankarna, ja skulle faktiskt kunna tänka mig att sälja tova till helena, för där vet ja att hon skulle få de super.


Bellona och Benita däremot vill ja inte sälja eftersom jag kan aldrig vara helt 100 på att de alltid kommer få vara tillsammans så de skulle kännas helt fel, men att låna ut dom på foder de funkar eftersom då har jag ändå makten kvar och kan styra över deras öden.


Pajsen och drottning Elpha däremot får bli kvar, för jag har ju ev hittat en tjej som kan tävla pajsen :)

och sen blire föl på henne :)


Så äre någon som är sugen på att låna två shettisar eller vet av någon så hör gärna av er :)


Nu blire en promm med prins innan middagen :)

Tog av han sin tratt igår så nu är han LYCKLIG hund igen :D

Av linda - 8 oktober 2009 19:32

Idag har jag lyckats jobba på rikitgt flitigt med de mesta, men hann tyvärr bara rida Tossi,

eftersom jag är så snäll som ja är så hjälpte richard att få i gång en av den fulaste lastbilen på den här gårn, trodde faktiskt aldrig att den skulle starta.

Hur som hellst så skulle de ju bara ta 5 min att få igång den, för sen skulle ja ju hinna rida både pajsen och toss, men kiss my as när de är richards grejer vi pratar om och richards tidsuppfattning så borde jag ju vi de här laget ha förstått att de där 5 minuterna gärna rusar iväg och blir 50 konstigt nog.


Aja pajsen såg ju inte allt för ledsen ut över att få gå in och äta istället :)


Nu ska ja ut på en promm med prinsen, men först ska ja hänga tvätt :S


Ursch va mycke tråk göra de finns när man är vuxen, va mkt lättare de var när man var barn!!

Av linda - 6 oktober 2009 23:15

Idag har tiden bara runnit i väg, hänger inte allas med på noterna men jag har visserligen hunnit med ganska mkt. Jag har tvättat, och städat. Hjälpt richard att rensa i gammla stall delen och varit på hoppträning :)

Hoppade Jazz i kväll gick ganska så bra, sista "ban rundan" fick jag dock kämpa som en galning för att få honom över alla hinder, men de gick ju de me :)


Nu blire nog en snnabb dusch och sen sängen, bäddade rent idag så då kan man ju inte lägga sig skitig :P


Måste först ut med prinsen en sväng oxå, med de känns motbjudande eftersom snön som trillar ner inte är särskillt torr och mysig snare kall och ruggig :(

Av linda - 4 oktober 2009 11:05

Jag och mli hade en lite annrolunda diskusion i morse efter frukosten.


jag säger - vilket sädesslag kommer kornmjöl ifrån?

 - korn kanske dumförklarar mli

haha ja just de ja.. efter en liten stunds betänketid säger jag

- Finns de inget mjöl från havre?

 - HAVREGRYN linda hahaha svara mli hahaha


Och jag ska låssas vara bonde hahahaha


I min hjärna så lät de ju bra med kornmjöll, vetemjöl, men havre mjölet lät ju obekant ;)


haha ojoj de kan inte vara nyttigt att kliva upp kvart över 6 på morronen :P


Lagårn gick iaf jätte bra idag, förutom att jag fick svindel och höll på bajsa på mig när ja skulle bestiga silon.

Så de blev inget ensilage idag, korna fick nöja sig med hö ist, men de såg dom inte så besvikna över.


Om man slår ihop mig och mli så kan man ganska snabbt konnstatera att de är hon som besitter logestiken, jag är den mest otekniska varelse som finns, så då äre tur att jag har mitt tredje ben mli ;)


igår när vi stog och lagade middag tsm så kom vi ju på vilket sund förhållande vi har, vi är super bra på att dela upp arbetssysslorna och de inte jag kan de fixar mli och tvärt om. Tänk vilket super par vi hade blivit om en av oss kunde vara av de motsatta könet ;)


Vi kan prata om allt, vi ses bara på helgerna, vi får strula med vilka vi vill, (eller ja nästan lite koll på varandra ha vi, mli får ju tex inte ta någon ja vill ha och tvärt om ;) vi pratar i telefon lite då och då, men inte varje dag, bara när vi ha saker att prata om....

Vi borde kanske gifta oss till sommarn ändå ;) hahaha


Nu ska vi fortsätta städa..


Hjälp vad ser jag när ja tittar ut, de små regndropprna har frusit ihääl och nu faller de döda till marken alldeles likbleka.. DE SNÖAR !!!!

Presentation

Omröstning

har du avlagt några nyårslöften?
 Ja
 Nej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ett avtryck i vardagen


Ovido - Quiz & Flashcards